Nepál
Související produkty
Říká se, že nejlepší odrůdou je káva Santos, jemné, plné, ovocné chuti s nádechem čokolády a nízkou kyselostí, bez stopy hořkosti, z oblasti Sao Paulo. Dobrá brazilská káva má...
Kompaktní a hutné espreso kávy La Pastora, obohacené o chuť květin a pražených mandlí, vše s udatným základem kořeněné čokolády. Kostarika vždy patřila mezi přední pěstitelské...
Velmi malá acidita. Espresso s intenzitou a bohatou pěnou. Chuť je sladší, připomínající čokoládu, která přechází do lískového oříšku.
Detailní popis produktu
Ačkoliv je Himalájský region známý především pro pěstování čaje, rozhodli se pěstitelé přijít s novým pro tento region neobvyklým produktem, jediným svého druhu. Plantáž je zavlažována čerstvou vodou ze sněhu z Mt. Genesh Himal.
Ačkoliv káva z Nepálu není příliš známá, patří mezi nejvzácnější druhy kávy na světě. Pěstuje se ve velmi omezeném množství ve vysokých nadmořských výškách. Plantáž je zavlažována čerstvou vodou ze sněhu z Mt. Genesh Himal. Majoritní produkce kávy pochází z regionů s hojným výskytem dobytka, tudíž má tamní arabika dostatek organického hnojiva a není potřeba používat chemické látky. V chuťovém profilu můžete poznat tóny citrusových plodů, růží, koriandru, ale i lískových oříšků, karamelu či kakaa. Jemná, vyvážená a přitom plná chuť s minimální hořkostí.
Není to jen rum a doutníky, co se dá v Karibiku vychutnávat plnými doušky. Díky teplému klimatu se v Karibiku výborně daří také kávovníkům. Mořský vzduch dodává zrnům specifické...
Opravdu labužnická káva. Silná vůně a chuť lískových oříšků, karamelu a hořké čokolády.
Středně plné tělo, s ovocně sladkou chutí. Acidita střední. Sladkou vůni medu a karamelu posiluje aroma koření, kůže a jemného tabáku.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.